Moda Burada

1 Temmuz 2011 Cuma |

Bir moda haftası bir bir moda moda tasarımcıları, marka ya da "ev" son trendleri bakmak için pist gösterir ve alıcılar en son koleksiyonlarını görüntülemesini sağlayan yaklaşık bir hafta süren, sanayi olay. En önemlisi, bu olaylar sanayi "" ve sezonu için "out" ne ne bildirin. En tanınmış moda hafta dört yapılır moda başkentleri : Dünyanın New York , Londra , Milano ve Paris .
Içindekiler [ hide ]
1 Özellikleri
2 Takvimi
3 Tarihçe
4 Ayrıca bakınız
5 Referanslar
6 Dış bağlantılar
[ değiştir ] Özellikleri

Önemli moda başkentlerinde, moda hafta altı aylık olaylardır. Nisan tasarımcıları ile Ocak onların sonbahar ve kış koleksiyonları vitrin ve Eylül-Kasım ilkbahar / yaz koleksiyon gösterilir. Moda hafta basın ve alıcılar önizleme olanağı sağlamak için sezon öncesinde birkaç ay tutulmalıdır moda tasarımları sonraki sezon için. Bu perakendecilerin perakende pazarlama içine tasarımcıları satın alma ya da içerecek şekilde düzenlemek için zaman tanımak için aynı zamanda. Elbise tasarımları son yenilikler bu moda haftasında ünlü moda tasarımcıları tarafından sergilendi ve tüm bu son koleksiyonları gibi dergilerde kaplıdır designerzcentral , Vogue , vb
[ değiştir ] Takvimi

New York, Londra, Milano ve Paris her ana bir moda hafta New York'ta her sezon başlıyor ve yukarıda belirtilen sırayla aşağıdaki diğer şehirler ile yılda iki kez.
Sonbahar / Kış ve İlkbahar / Yaz - yılda iki önemli mevsim vardır. Bayan Giyim için, Sonbahar / Kış her zaman Mart ayında Paris'te Şubat sonunda New York'ta başlangıcını gösterir. İlkbahar / Yaz gösterir Ekim ayında Paris Londra ve son olarak Eylül ayında başlar. Erkek giyim Sonbahar / Kış gösterir Paris'te bir kısa hafta sonra bir haftadan genellikle az bir süre moda Milano'da Ocak ayında başlar. Erkek giyim İlkbahar / Yaz gösterir Haziran ayında yapılır. Bayan Giyim Haute Couture tipik Paris Giysileri Paris gösteren bir hafta sonra meydana gösterir.
Son birkaç yılda, [ ? ] daha tasarımcıları geleneksel Sonbahar / Kış ve ilkbahar / yaz sezon arasında arası sezonluk koleksiyon göstermiştir. Bu koleksiyonlar genellikle ana sezon koleksiyonlarını daha ticari ve yeni sezon giysiler için müşteri beklemek kısaltan. Arası mevsimsel koleksiyon Resort / Cruise (İlkbahar / Yaz önce) ve Ön-Sonbahar (Sonbahar / Kış önce) vardır. Orada önemli moda başkentlerinde birinde bu gösteri için sabit bir program ama onlar genellikle ana sezon gösteren üç ay sonra gerçekleşir. Bazı tasarımcılar kendi şehir dışına arası sezonluk koleksiyonlarını gösterir. Örneğin, Karl Lagerfeld onun Resort ve Ön-Sonbahar koleksiyonu göstermiştir Chanel gibi Moskova, Los Angeles ve yerine Paris Monte Carlo gibi şehirlerde. Bu giysiler daha iyi bu ortamda anlaşılabilir hissediyorum Birçok tasarımcıları da Resort ve maliyetleri kısmak ya da ya Ön Güz sırasında geleneksel gösterir aksine sunumlar koymak.
Bazı moda hafta türe özgü bir Miami Moda Haftası (mayo) gibi, Rio Yaz (mayo), olabilir Pret-a-Porter , (hazır giyim) Moda Haftası Couture (one-of-a-kind tasarımcı orijinal) Moda Haftası ve Gelin Moda Haftası, Portland (Oregon, ABD) Moda Haftası bazı çevre dostu tasarımcılar gösterirken.
[ değiştir ] Tarihi


Bu bölümde olmayan alıntı herhangi bir başvuru veya kaynaklar . Için alıntıları ekleyerek bu bölümde geliştirmemize yardımcı olun güvenilir kaynaklardan . Unsourced malzeme olabilir meydan ve kaldırılır . (Mart 2010)
1943 yılında, ilk kez New York Moda Haftası dikkatini dağıtmak için: Bir temel amacı ile düzenlenen Fransız moda sırasında Dünya Savaşı moda sektöründe çalışanların Paris'e seyahat koyamadık zaman. Bu bir fırsat andı - ilham Fransız bağımlı olduğu düşünülüyordu Amerika'da yüzyıllar tasarımcıları için gibi. Moda gazeteci Eleanor Lambert o Amerikan tasarımcıları vitrin 'basın Hafta' adlı bir etkinlik düzenledi moda gazeteciler daha önce işlerini ihmal vardı. Basın Hafta başarılı oldu ve sonuç olarak, gibi dergi Vogue (normalde Fransız tasarımları ile dolu olan) daha fazla Amerikan yenilikler özelliği başladı. 1994 yılına kadar, gösteri gibi oteller ve Çatı gibi farklı konumlarda yapıldı. moda Sonunda, bir de yapısal bir kazadan sonra Michael Kors gösterisi, olay taşındı Bryant Park onu gösterir Lincoln Center'a taşındı 2010 yılına kadar kaldı New York Halk Kütüphanesi, arkasında.
Ancak, uzun Lambert önce, defileler Amerika'da vardı. 1903 yılında adı verilen bir NYC dükkanı, Ehrich Brothers , deposuna orta sınıf kadınların cazibesine ülkenin ilk moda gösterisi sanılan ne koymak. 1910'da, bir çok büyük mağazalar kendi gösterir tutarak edildi. Bu Amerikalı perakendeciler de Paris 'moda geçit' adı gördü olasıdır couture salonları ve fikir kullanmaya karar verdi. Bu geçit mağazalar teşvik etmek için etkili bir yol olan ve durumları iyi. 1920'lerin ortalarına gelindiğinde, defile ülke aşağı perakendeciler tarafından kullanılan ve edilmişti. Onlar sahnelenen ve genellikle öğle yemeği ya da çay saati sırasında dükkan restoranında yapıldı. Bu gösterileri genellikle ağır bir tek tema üzerine kuruludur ve bir anlatı yorum eşliğinde bugün olanlar, daha teatral edildi. Ellili yılında New York'ta mağaza yaşamak için lisans almak zorunda kaldıklarını, kalabalıklar kadar büyük - gösterileri, binlerce derece popüler, dikkat çeken kalabalık vardı modelleri .
Günümüzde, [ ne zaman? ] New York Moda Haftası erişim sadece davetiye ile ve sadece moda dergisi editörleri, moda dergisi gazeteciler, modelleri (ve eski modeller) ve ünlüler davet ediyoruz. [ kaynak belirtilmeli ] Diğer alıcılar showroom sınırlıdır ve depolar ve dergilerde makaleler.
Büyük dört hakimiyeti sanayi katılımcılar yararlanmak için eleştirilmiştir. Örneğin, alıcılar, gazeteciler, modeller ve ünlüler yolculuk sınırlamak ve sadece bir şehirden dört haftalık bir süre boyunca diğer gidin. Bu düzenleme İngiltere'de imalat sektöründe ayakkabı istihdam moda boğucu eleştiriliyor [ 1 ] gibi Los Angeles gibi gelişmekte olan moda merkezleri ve tasarım yetenek. [ kaynak belirtilmeli ]
[ değiştir ] Ayrıca bakınız

Moda tasarımı
Kişiye özel
Hazır giyim
Buenos Aires Moda Haftası
İstanbul Moda Haftası
Ukrayna Moda Haftası
[ değiştir ] Referanslar

^ "İngiltere Indymedia - Çin malı tanıtmak için İngiliz hükümeti tarafından ödenir Gazeteciler" . Indymedia.org.uk. 2010-01-30 . 2010-06-10 alındı ​​.
[ değiştir ] Dış bağlantılar

FashionWeekDates.com
Kategoriler : Moda olaylar
Moda , özellikle giyim, ayak giyim veya aksesuarlar bir anda popüler stili veya uygulama için genel bir terimdir. Görünüm mevcut eğilim ve bir kişinin giyinmek bir şey moda referanslar. Daha fazla teknik terim, kostüm, daha genel bir terim "kostüm" popüler kullanmak çoğunlukla gibi özel duyulara küme olduğu dönem "moda" ile halkın gözünde çok bağlantılı moda hale gelmiştir süslü elbise veya maskeli ise dönem ", aşınma moda "genellikle giyim ve bunun çalışması anlamına gelir. Geniş için kültürler arası giyim ve toplumunda yerini bakmak, giyim, kostüm ve kumaşlar için giriş bakın. Bu makalenin geri kalanında giyim moda ele Batı dünyası . [ 1 ]
Içindekiler [ hide ]
1 Giyim modası
2 Moda endüstrisi
3 Medya
4 Fikri Mülkiyet
5 Ayrıca bakınız
6 Kaynaklar
7 Kaynakça
8 Ek kaynaklar
9 Dış bağlantılar
[ değiştir ] Giyim modası



2008 defilesinde
Dönemi ayrıntılı tarihsel yazılar için bkz Batılı moda Tarihi .
Erken Batılı gezginleri, edip İran , Türkiye veya Çin sık sık pek çok Batı kültüründe düzenin bir istikrarsızlık ve eksikliği önerilen keçe Batı moda yakışmayan hızı bu diğer kültürler yorum oradan şekilde değişir ve gözlemciler, yokluğu üzerinde dikkat . Japon Shogun 'in sekreteri olduğu 1609 yılında bir İspanyol ziyaretçiye (tamamen doğru) övünen Japon giyim bin yılda da değişmemişti. [ 2 ] Ancak yılında Ming Çin , örneğin, hızla da moda değiştirmek için önemli bir kanıt Çin giysi . [ 3 ] kostüm değişiklikler genellikle ekonomik ve sosyal değişim (örneğin gibi zamanlarda gerçekleşen antik Roma ve Ortaçağ Halifelik ), fakat büyük bir değişiklik olmadan daha sonra uzun bir süre izledi. Bu meydana Mağribi İspanya'nın ünlü müzisyen zaman, 8. yüzyıldan Ziryab tanıttı sofistike moda memleketi mevsimlik ve günlük zamanlara göre giyim-tarzı Bağdat ve kendi ilham Córdoba bölgesindeki Al-Andalus . [ 4 ] [ 5 ] benzer değişiklikler moda gelişi ardından, 11. yüzyıl Orta Doğu'da meydana gelen Türkler ve giyim tarzı tanıttı, Orta Asya ve Uzak Doğu . [ 6 ]
Giyim tarzı sürekli ve giderek hızlı değişim Avrupa'da alışkanlık başlangıcı oldukça güvenilir ortasına tarihli olabilir 14. yüzyılda hangi tarihçiler dahil olmak üzere, James Laver ve Fernand Braudel tarih giyim Batı moda başlatın. [ 7 ] [ 8 ] en çarpıcı tezahürü gelen erkek aşırı giysi ani şiddetli kısalma ve sıkma oldu buzağı zorlukla kapsayan uzunluğu ile kalça bazen daha büyük bakmak için göğüs doldurma eşliğinde. Bu tozluk veya pantolon üzerine giyilen özel tasarlanmış en ayırt edici Batı erkek taslak hazırlandı.

Sepete at,online alışveriş,online giyim,t-shirt,elbise,hırka,gömlek,satın al,online bayan giyim - erkek giyim